Proiectul RECJ privind durata procedurilor judiciare – ultima dezbatere

In zilele de 11 si 12 aprilie 2011, in organizarea Consiliului Superior al Magistraturii, la Bucuresti s-a desfasurat cea de-a cincea intalnire a grupului de lucru stabilit in cadrul Retelei Europene a Consiliilor Judiciare pentru Proiectul RECJ privind durata procedurilor judiciare.

Lucrarile grupului au fost gazduite de Institutul National al Magistraturii.

La intalnire au participat reprezentanti ai consiliilor judiciare din Austria, Belgia, Danemarca, Germania, Irlanda, Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Romania, Scotia, Slovenia, Suedia si Ungaria. Coordonatorul proiectului este Danemarca. Romania a fost reprezentata de doamna judecator Ana Cristina Labus, membru al Consiliului Superior al Magistraturii. 

Intalnirea de la Bucuresti a reprezentat ultima dezbatere a raportului final pe tema duratei procedurilor, elaborarea recomandarilor rezultate in urma activitatii acestui grup de lucru, documente care vor fi prezentate de coordonatorul proiectului in cadrul Adunarii Generale care se va desfasura la Vilnius, in perioada 8-9 iunie 2011.

Pe parcursul celor doua zile de discutii a fost stabilit un cadru general, care va fi supus atentiei Comitetului Director al Retelei, cadru care descrie proiectul unei conferinte internationale pe tema duratei procedurilor, conferinta preconizata sa aiba loc in cursul anului 2012, in masura in care, la nivel decizional, Reteaua apreciaza asupra oportunitatii organizarii unui astfel de eveniment. A fost agreat si calendarul activitatilor proiectului de lucru pana la Adunarea Generala de la Vilnius si au fost inaintate cateva propuneri de idei pentru posibile activitati care sa fie dezvoltate de viitoarele proiecte ale Retelei Europene a Consiliilor Judiciare.

Sursa: CSM

Adauga un comentariu

*

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării presupune că ești de acord cu utilizarea cookie-urilor. Detalii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close